Spróbuj pysznych, domowych pierogów.
Ręcznie robionych przez nasze Panie gospodynie w Manufakturze Żywieckiej.
Smakują jak u mamy… a niektórzy twierdza, że nawet lepiej!
Kolekcja naszych ręcznie robionych pierogów nie byłaby pełna, gdyby nie pierogi z serem na słodko.
Przepis na ciasto idealne już poznaliśmy. Teraz zamknęliśmy w nim najdelikatniejszy farsz serowy, jaki można sobie wyobrazić.
Aksamitny wiejski twaróg mielony trzykrotnie, nie za słodki, z nutą wanilii i szczyptą cynamonu.
Polane roztopionym masełkiem smakują najlepiej.
"Dla łasuchów tych małych i tych trochę większych." ~ Jan Kowalski
Ręcznie robione pierogi z pysznym farszem mięsnym to nasza chluba, gdyż na mięsie znamy się najlepiej.
W odnalezieniu idealnej receptury na delikatne ciasto pomagały nam nasze mamy i babcie.
Farsz to idealny balans pomiędzy chudym, gotowanym mięsem, a soczystą zrumienioną cebulką, wszystko zaostrzone szczyptą naturalnych przypraw.
Wyrabiane i lepione ręcznie przez doświadczone gospodynie, które całym swoim sercem podpisują się pod każdym pierożkiem.
"Nie ma jak pyszne pierogi z mięskiem!" ~ Agata Janik
Babcia Tosia pochodzi ze Lwowa. Robi najlepsze pierogi ruskie na świecie.
Zgodziła się zdradzić nam swój przepis, ale długo trwało zanim dogoniliśmy mistrzynię.
Teraz mamy zaszczyt przedstawić nasze wyśmienite, ręcznie robione pierogi ruskie.
Cienkie ciasto, pikantny farsz ziemniaczano-serowy okraszony zrumienioną cebulką.
"Wyborny smak z czasów dzieciństwa." ~ Andrzej Nowak
Po sukcesie, jaki odniosły nasze krokiety z kapustą i grzybami, przyszła pora na pierogi z Waszym ulubionym farszem.
Ręcznie robione, przez zaprzyjaźnione Panie Gospodynie, pierogi z kapustą i grzybami.
Sekret ich smaku tkwi w przepisie na przepyszne, dobrze Wam znane, nadzienie.
Doskonale wyważone proporcje duszonej, kwaszonej kapusty, grzybów i naturalnych przypraw otoczone delikatnym ciastem.
"Nic, tylko próbować, polecam!" ~ Justyna Cieślar