Odkryj na nowo znakomity smak skryty w polskich kniejach


Gdzie kupić? Czytaj więcej

Wyroby z dziczyzny


Polska tradycja wyrobu wędlin z dziczyzny ma wielowiekową historię. Lata doświadczeń, doskonalenia receptur i przekazywanie ich z pokolenia na pokolenie zaowocowało wieloma dziczymi rarytasami znanymi w kraju i pożądanymi poza jego granicami. Któż bowiem nie zna wspaniałych pieczonych szynek, smacznych kiełbas oraz kabanosów czy boczków wytwarzanych przy okazji polowań.

Źródłem ich smaku jest znakomite mięso pochodzące z dziko żyjących w polskich kniejach zwierząt, starannie dobrane, naturalne, często spotykane w lasach zioła i przyprawy oraz wypracowane, ręczne metody wytwarzania. Sprawia to, że tradycyjne wędliny z dziczyzny wyraźnie odróżniają się smakowo i wizualnie od wyrobów ze zwierząt hodowanych przemysłowo.

W naszej ofercie każdy znajdzie coś dla siebie. Jest wspaniała, pieczona szynka z kości oraz bez, baleron, rolada, kiełbasa pieczona i suszona, mocno wysuszony kabanos oraz pasztet.

Nasze wyroby to produkty o dużej zawartości dziczyzny, a nie udawane produkty z niewielką lub śladową jej zawartością.

Dlaczego dziczyzna


"Osobami, które poszukują wyrobów z dziczyzny, są na pewno koneserzy smaku, ale również osoby dbające o swoje zdrowie oraz zdrowie najbliższych. Polecana jest przez dietetyków oraz pediatrów. Wspiera walkę z otyłością, chorobami serca czy szeroko rozumianymi chorobami cywilizacyjnymi. Jest mięsem niezwykle rzadko alergizującym."

Zakłady Mięsne w Żywcu - Wojciech Dobija

  • Kabanos z dziczyzną


    Prawie 200g mięsa na 100g produktu, a w ponad 100g mięsa dziczyzny. Do tego chrupiąca, naturalna osłonka i naturalne przyprawy. Idealny kabanos na każdą okazję.

    100g produktu wyprodukowane zostało z
    100g mięsa z jelenia, 80g mięsa wieprzowego
    i 17g mięsa z dzika.

  • Kiełbasa z dziczyzną


    Charakterystyczna kiełbasa z mocnym aromatem jałowca i czosnku. Wędzona w naturalnej komorze w dymie z czystego buka. Kiełbasę z dziczyzną doceni każdy koneser prawdziwej kiełbasy.

    100g produktu wyprodukowane zostało z
    83g mięsa z jelenia, 65g mięsa wieprzowego
    i 14g mięsa z dzika.

  • Szynka z dzika


    Szynka z dzika, wędzona i pieczona wiele godzin. Dzięki temu jest krucha ale również soczysta. Występuje w wersji z kością, idealną na wystawne przyjęcie, jak i bez kości, na codzień do kanapki.

    100g produktu wyprodukowane zostało z
    111g mięsa z dzika.

  • Polędwica z dzika


    Polędwica z dzika to wyrób wyjątkowy i bardzo trudno dostępny. Dzięki upieczeniu i wędzeniu w naturalnym bukowym dymie rozpływa się w ustach, a jego smak pozostaję długo w pamięci.

    100g produktu wyprodukowane zostało z
    111g mięsa z dzika.

  • Boczek rolowany z dzika


    Boczek rolowany to wyrób czysto dziczy. 100g produktu powstaje z 111g mięsa z polskiego dzika. Trudno się mu oprzeć, a po spróbowaniu trudno przestać degustować.

    100g produktu wyprodukowane zostało z
    111g mięsa z dzika.

  • Łopatka z dzika


    Łopatka z dzika charakteryzuje się wysoką mięsnością i wyjątkową jak na wędzonkę soczystością. To wyrób z którego jesteśmy dumni, a jego smak pozostaje w pamięcie na długo.

    100g produktu wyprodukowane zostało z
    111g mięsa z dzika.

  • Szynka z dzika z kością


    Szynka z dzika, tym razem w wersji z kością, wędzona i pieczona wiele godzin. Jej kruchość i soczystość to dwie największe zalety. Szynka z dzika z kością to idealny wyrób na uroczysty stół z wędlinami ale też dobre rozwiązanie na codzień.

    100g produktu wyprodukowane zostało z
    111g mięsa z dzika.

Odwiedź nasze sklepy i poznaj również inne smaki


Przejdź do sklepu

Skontaktuj się z nami


Jesteś zainteresowany naszymi wędlinami z dziczyzny? Złóż zamówienie przez poniższy formularz lub przejdź do naszego sklepu inteernetowego. Wykorzystaj ten moment i posmakuj naszych wybornych, świezych wędlin.