Krótka historia naszej firmy


Firma Żywiec to firma rodzinna. Tu tradycje masarskie sięgają trzech pokoleń wstecz. Właściciel, Wojciech Dobija, czerpiąc z najlepszych tradycji i rodzinnych receptur, robi wędliny tak samo dobrze, jak robił to jego ojciec i dziadek, obecnie przekazując wiedzę i pasję następnemu pokoleniu czyli swoim synom. Bowiem przepis na tradycyjne, naturalne i najlepsze, polskie wędliny stanowi dziedzictwo i pilnie strzeżony sekret rodzinny.


 

Do wyrobu naszych wędlin używamy wyłącznie polskiego mięsa. Wyjątkowe w Naszej Firmie jest to, że od zawsze, mięso kupujemy sami, z małych, lokalnych gospodarstw, przez wiele lat współpracując z tymi samymi rolnikami. Mamy więc do nich zaufanie ale też ścisłą kontrolę nad jakością najważniejszego składnika naszych wędlin czyli mięsa.

Firma Żywiec, jako jeden z nielicznych zakładów mięsnych, posiada w swojej ofercie szeroki wybór wędlin przebadanych pod kątem zawartości glutenu. Jest to aż 20 produktów oznaczonych symbolem przekreślonego kłosa. Produkty te są absolutnie bezpieczne dla osób chorych na celiakię oraz będących na diecie bezglutenowej.

Przeczytaj o historii naszej firmy w artykułach…

o_firmie

 

O naszej firmie

Zakłady Mięsne w Żywcu to firma rodzinna powstała w 1989roku w znanym z tradycji wędliniarskich regionie kraju…

 

 

Jak dbamy o bezpieczeństwo naszych klientów?

  • Certyfikat BRC – Globalna Norma Dotycząca Bezpieczeństwa Żywności
  • Standard HACCP
  • Zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej
  • Zasady Kodeksu Żywnościowego

Co nas wyróżnia wśród innych producentów wędlin?

  • Do produkcji używamy tylko mięsa polskiego pochodzenia,
  • Nigdy nie używaliśmy i nie będziemy używać MOM’u
  • Gluten-free!
  • Wędzimy tylko naturalnie, drewnem bukowym.
  • Jemy swoje wędliny!
  • 25 lat doświadczenia