Zakłady Mięsne w Żywcu to firma rodzinna powstała w 1989roku w znanym z tradycji wędliniarskich regionie kraju.

Zakład mieści się w zabytkowych, starannie przez nas odrestaurowanych budynkach, które wewnątrz spełniają najwyższe standardy sanitarne, higieniczne i technologiczne. Właściciel jest od trzech pokoleń związany z przetwórstwem mięsa i osobiście wraz z synami kieruje przedsiębiorstwem obecnie. Dzięki wiedzy przekazywanej z pokolenia na pokolenie wracamy do zapomnianych współcześnie smaków wyrobów i do ich unikatowego składu.

o_firmie

Zakłady Mięsne w Żywcu to firma zatrudniająca około 250 pracowników.

Nie bez znaczenia dla jakości naszych wyrobów jest staranny dobór surowców do produkcji. Sami pozyskujemy mięso do produkcji w regionie wielkopolskim, znanym od lat z najlepszych w Polsce tradycji rolniczo-hodowlanych. Bazujemy na sprawdzonych i z uwagą wyselekcjonowanych dostawcach dodatków i przypraw stosowanych do procesów technologicznych. Dawny, niepowtarzalny smak wędlinom tradycyjnym, zapewnia ręczne ich wykonanie, a przy produkcji innych wyrobów mięsnych korzystamy z nowoczesnych urządzeń zapewniających powtarzalność w dużej partii produkcyjnej.

Dla naszej firmy najważniejszy jest klient, a także produkt.

Wyroby Zakładów Mięsnych w Żywcu są doskonałym urozmaiceniem menu dla wszystkich smakoszy ceniących wysoką jakość produktów i niepowtarzalny smak. Dla nas najważniejszy jest klient. Z troską słuchamy jego potrzeb i z radością spełniamy jego oczekiwania.

Wszelkiego rodzaju kiełbasy to nasz konik. Na zdjęciu kiełbasa myśliwska.

Produkujemy wyroby bezglutenowe.

Jesteśmy jedynym zakładem mięsnym w Polsce mającym w swoim asortymencie 25 certyfikowanych wędlin nie zawierających w swoim składzie glutenu i laktozy, co podnosi ich walory dietetyczne oraz zdrowotne, jednocześnie jest swoistą, dodatkową wartością naszej firmy. Tutaj znajdziesz pełną ich listę.

Działamy na terenie całej Polski, choć większą cześć produkcji sprzedajemy w regionie południowym. W kontaktach z konsumentami pomaga nam ponad 20 własnych sklepów nowocześnie urządzonych, dzięki którym poznajemy gusty naszych klientów oraz ich reakcje na nowe produkty.

O profesjonalizmie naszych pracowników świadczy wieloletnia współpraca z wymagającymi odbiorcami polskimi i zagranicznymi sieciami handlowymi (Grupa Metro AG, Tesco), a także od wielu lat stosowany HACCP,  posiadane Uprawienia Unijne, jak i certyfikat BRC.

Paróweczki z szynki to jeden z naszych sztandarowych produktów bezglutenowych.